Collectief Lekers zonnedak

12 DECEMBER 2018 - De werkgroep Leker Energieneutraal ziet het zonnig in!

De realisatie van het collectieve zonnedak wordt beoogd bij de familie Cornelissen op de Mgr. Bekkersstraat, alwaar plaats is voor ca. 360 zonnepanelen. Inwoners van Ledeacker krijgen de mogelijkheid om bij deze nieuwe coöperatie zonnepanelen te kopen. Op basis van vergelijkbare projecten is de verwachting is dat deze maximaal €300,- per paneel gaan kosten (exacte prijs wordt later bekend gemaakt). Als je een paneel koopt, dan ontvang je 15 jaar lang een belastingvoordeel van 12 tot 13 cent per kWh van de door jouw zonnepaneel opgewekte elektriciteit. Dit wordt verrekend op je energierekening door de post energiebelasting te vereffenen. De verwachte terugverdientijd van je investering is ongeveer 8 jaar. Na deze 8 jaar blijft de energiebelasting op je energierekening voor de volgende 7 jaren doorberekend, dus dit wordt je extra rendement.

Daarnaast wordt de geproduceerde groene stroom door de coöperatie verkocht aan een energiemaatschappij. De besteding van deze extra opbrengst is aan de leden van de op te richten coöperatie. Tijdens de eerste inloopavond op 27 november zijn de eerste geïnteresseerden uitgebreid geïnformeerd over de plannen. De presentatie van deze avond kunt u op deze pagina terugvinden. Bij een eerste -indicatieve- inventarisatie was er al belangstelling voor ca. 240 panelen!

Wat zijn de redenen om mee te doen aan een collectief zonnedak?

• Omdat je graag zonnepanelen wilt, maar je eigen dak niet geschikt is i.v.m. ligging of schaduwinvloeden;
  • Omdat je zonnepanelen op je eigen dak niet mooi vindt;
  • Omdat je de investering in zonnepanelen op je eigen dak te hoog vindt. Met dit initiatief kun je al meedoen voor maximaal € 300,- per paneel;
  • Omdat je je spaargeld wilt investeren in duurzame projecten met een goed rendement (vele malen beter dan de spaarrekening);
  • Omdat je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame projecten in Ledeacker.

Het initiatief is interessant voor zowel particulieren als ondernemers (met kleinverbruiksaansluiting) uit Ledeacker.

Hoe kan ik me aanmelden?

Iedereen die interesse heeft kan vrijblijvend aanmelden via het emailadres lekerenergieneutraal@outlook.com. Ook je eventuele vragen worden via dit adres beantwoord. Met je vrijblijvende aanmelding wordt je vervolgens op de hoogte gehouden van het project, de uiteindelijke kosten per paneel, een indicatie van je terugverdientijd. Uiteindelijk ontvang je de uitnodiging met overeenkomst voor definitieve deelname.

Klik hier voor de hele presentatie

woensdag 9 oktober 2019
Wandeltocht KBO

Wandeltocht KBO, vertrek 9.00 uur bij 't Dorpshuus