Collectief Lekers zonnedak

12 DECEMBER 2018 - De werkgroep Leker Energieneutraal ziet het zonnig in!

De realisatie van het collectieve zonnedak wordt beoogd bij de familie Cornelissen op de Mgr. Bekkersstraat, alwaar plaats is voor ca. 360 zonnepanelen. Inwoners van Ledeacker krijgen de mogelijkheid om bij deze nieuwe coöperatie zonnepanelen te kopen. Op basis van vergelijkbare projecten is de verwachting is dat deze maximaal €300,- per paneel gaan kosten (exacte prijs wordt later bekend gemaakt). Als je een paneel koopt, dan ontvang je 15 jaar lang een belastingvoordeel van 12 tot 13 cent per kWh van de door jouw zonnepaneel opgewekte elektriciteit. Dit wordt verrekend op je energierekening door de post energiebelasting te vereffenen. De verwachte terugverdientijd van je investering is ongeveer 8 jaar. Na deze 8 jaar blijft de energiebelasting op je energierekening voor de volgende 7 jaren doorberekend, dus dit wordt je extra rendement.

Daarnaast wordt de geproduceerde groene stroom door de coöperatie verkocht aan een energiemaatschappij. De besteding van deze extra opbrengst is aan de leden van de op te richten coöperatie. Tijdens de eerste inloopavond op 27 november zijn de eerste geïnteresseerden uitgebreid geïnformeerd over de plannen. De presentatie van deze avond kunt u op deze pagina terugvinden. Bij een eerste -indicatieve- inventarisatie was er al belangstelling voor ca. 240 panelen!

Wat zijn de redenen om mee te doen aan een collectief zonnedak?

• Omdat je graag zonnepanelen wilt, maar je eigen dak niet geschikt is i.v.m. ligging of schaduwinvloeden;
  • Omdat je zonnepanelen op je eigen dak niet mooi vindt;
  • Omdat je de investering in zonnepanelen op je eigen dak te hoog vindt. Met dit initiatief kun je al meedoen voor maximaal € 300,- per paneel;
  • Omdat je je spaargeld wilt investeren in duurzame projecten met een goed rendement (vele malen beter dan de spaarrekening);
  • Omdat je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame projecten in Ledeacker.

Het initiatief is interessant voor zowel particulieren als ondernemers (met kleinverbruiksaansluiting) uit Ledeacker.

Hoe kan ik me aanmelden?

Iedereen die interesse heeft kan vrijblijvend aanmelden via het emailadres lekerenergieneutraal@outlook.com. Ook je eventuele vragen worden via dit adres beantwoord. Met je vrijblijvende aanmelding wordt je vervolgens op de hoogte gehouden van het project, de uiteindelijke kosten per paneel, een indicatie van je terugverdientijd. Uiteindelijk ontvang je de uitnodiging met overeenkomst voor definitieve deelname.

Klik hier voor de hele presentatie

woensdag 14 augustus 2019
Fietstocht KBO

KBO fietstocht de gehele dag, vertrek 9.30 uur bij de kerk

15 tot 17 augustus 2019
Jeugdkamp groep 3 t/m groep 8

zaterdag 31 augustus 2019
Inzamelen oud papier / oud ijzer op de Stippent

woensdag 4 september 2019
Gymen KBO

Gym voor de KBO in 't Dorpshuus, aanvang 10.00 uur

woensdag 11 september 2019
Fietstocht KBO

KBO fietstocht, vertrek 13.30 uur bij de kerk

23 t/m 28 september 2019
Lekers gesloten tennistoernooi

vrijdag 27 september 2019
Puberactiviteit

Ook dit jaar hebben we weer een leuke activiteit voor de Lekerse pubers in petto. Zit je het nieuwe schooljaar in de brugklas, 2e, 3e of 4e geef je dan snel op! We gaan op vrijdagmiddag 27 september zwemmen bij Heijderbos (ca. 15.30 uur verzamelen). We vragen voor deze activiteit een eigen bijdrage van € 5,-. Als je mee wilt, geef je dan vóór 1 september op. Geef een enveloppe met je naam en € 5,- af bij: Mieke Cornelissen, De Quayweg 2, tel: 0485-371264 of 06-22176074.

zaterdag 28 september 2019
Lekers gesloten jeu de boulestoernooi

zaterdag 28 september 2019
Inzamelen oud papier / oud ijzer op de Stippent