actuele nieuwsbrief       

De dorpsvereniging in het dorp

Op deze website treft u informatie aan van en over Dorpsvereniging 't Leker en het dorp Ledeacker.

Activiteiten en evenementen in Ledeacker, ontplooid door de dorpsvereniging of door de andere verenigingen van het dorp, worden hier vermeld. De focus ligt daarbij op 't Dorpshuus, waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

De februari 2019 uitgave van 't Lekers nieuws is hier te lezen.

Laatste nieuws


    02/02/2019  

speelplein LedeackerAanplantdag van de nieuwe speel- en ontmoetingsplek
De nieuwe speel- en ontmoetingsplek op Den Berk ligt er inmiddels en er wordt al flink gebruik van gemaakt. Vele laarzen en broeken hebben al kennis gemaakt met de hoeveelheid modder die er nu ligt. Het is alleen nog van belang dat de speel- en ontmoetingsplek mooi wordt aangeplant. Hierbij kunnen we alle Lekerse hulp, jong en oud, goed gebruiken. We nodigen iedereen uit om te komen helpen met het aanplanten. Wanneer en hoe laat word je waar verwacht?
Wanneer: Vrijdag 8 maart 2019
Hoe laat: 8:45 uur tot +/- 12:30 uur
Waar: Speel- en ontmoetingsplek Den Berk

Wethouder Bellemakers start de ochtend met een toelichting. Bart Huckriede, van de gemeente, zal aanwezig zijn voor uitleg van de praktische aanpak van de beplanting. Hierna gaan we in groepjes, kinderen en volwassenen, aan de slag onder begeleiding van IBN groenmedewerkers.
We hopen op een grote opkomst, zodat de plek echt van ons allemaal wordt. We zouden het prettig vinden als je je van te voren aanmeldt, zodat wij kunnen zorgen voor voldoende versnaperingen. Aanmelden voor deze dag kan via volgend mailadres: moniekweijmans@gmail.com Ben je je vergeten aan te melden, dan ben je uiteraard op de dag zelf alsnog van harte welkom. Zet vrijdag 8 maart in je agenda! Vergeet niet je laarzen aan te trekken en je schop mee te nemen! Wij hebben er zin in, jullie hopelijk ook!Werkgroep speel- en ontmoetingsplek


    21/01/2019
 
 

Update van de reconstructie van de Dorpsstraat. 
Lees hier alles over de reconstructie. Bekijk hier de gemeentelijke infopagina »


    11/12/2018   Collectief zonnedak LedeackerIedereen kan meedoen aan het Lekers collectief zonnedak; er zijn vele redenen om te participeren. Lees meer ».
Download hier de hele presentatie

    01/11/2018   Klik hier voor een verslag van de 'Vitale Kernen' bijeenkomst op 29 oktober.

    09/09/2018   kapel Ledeacker St. CatharinaKlik hier voor foto's en een verslag van de opening van de kapel in de St. Catharina kerk.
 

    28/06/2018   Op de hoek van Den Dries en Den Akker in Ledeacker is het sfeervolle "Lekers Hof" woonhof met levensloopbestendige woningen in ontwikkeling. Het plan bestaat uit 12 duurzame koopwoningen. Lees meer »

  18/04/2018   Buurkracht Ledeacker. 
Er is een website ingericht voor de verduurzaming van Ledeacker. Kijk op Buurkracht Ledeacker

 

 

Via het menu hierboven komt u op de uiteenlopende pagina's op deze site, zoals de vele foto-albums uit het recente verleden, de pagina's voor 't Dorpshuus, de speciale Lekerse pagina's en de nieuwssectie.

Hebt u zelf een bijdrage voor deze website, in de vorm van foto's, een filmpje of tekst, aarzel dan niet om uw ervaringen te delen en stuur de bestanden naar
webmaster(at)dorpsvereniginghetleker.nl. Uiteraard wordt van elke ingezonden bijdrage bekeken of de inhoud strookt met de identiteit van de website.

Dorpsvereniging t Leker

Klik hier om direct deze website aan uw favorieten toe te voegen.

Agenda

dinsdag 19 februari 2019
Info-avond domotica

Informatie over domotica, met name over de mogelijkheden van het systeem "AltijdThuis". Met dit systeem heeft u de mogelijkheid om uzelf, buren of andere bekenden te alarmeren als dat nodig is. Presentator Piet Bekenkamp laat diverse apparaten zien die voor ouderen, die lang thuls blljven wonen maar wel toezicht nodig hebben, belangrijk kunnen zijn. Deze avond is met name bedoeld voor mantelzorgontvangers en -gevers. De info-avond in 't Dorpshuus begint om 20.30 uur.

 
zaterdag 23 februari 2019
Inzameling oud ijzer en oud papier

Zaterdagochtend op de Stippent. 

 
zaterdag 23 februari 2019
Bonte Avond

Bonte Avond carnavalsvereniging De Hanen in partycentrum Nabat, aanvang 20:00u. 

 
zaterdag 2 maart 2019
Boerenbruiloft

Boerenbruiloft carnavalsvereniging De Hanen in 't Dorpshuus, aanvang 20:00u.

 
zondag 3 maart 2019
Optocht en matinee

Carnavalsoptocht Sint Anthonis vanaf 14:00u. Loopgroepen, paren of enkelingen kunnen zich opgeven bij het secretariaat van CV De Hanen vóór 23 februari. Voor de Lekerse deelnemers aan de optocht is er een extra beloning. Na afloop start het matinee in 't Dorpshuus.

 
maandag 4 maart 2019
Lekerse Avond 

Lekerse Avond in 't Dorpshuus inclusief bierpulschuiven en meer vermakelijk entertainment. Aanmelden voor het bierpulschuiven van teams van 3 personen is mogelijk bij CV De Hanen. Aan het winnende team en aan het origineelst verklede team worden prijzen uitgereikt. Aanvang 20:00u.

 
dinsdag 5 maart 2019
Kuukenbal

Kuukenbal van CV De Hanen. Aanvang 14:00u

 
woensdag 6 maart 2019
Kienen KBO

Kienen KBO in 't Dorpshuus, aanvang 14.00 uur

 
vrijdag 8 maart 2019
Aanplantdag speel/ontmoetingsplek

Het is de bedoeling dat de speel- en ontmoetingsplek op Den Berk mooi wordt aangeplant. Vrijdag 8 maart willen we alle Lekerse hulp vragen om te komen helpen met het aanplanten. Vanaf 8:45 uur tot +/- 12:30 uur.

 
zondag 10 maart 2019
Eten KBO

Gezamenlijk eten KBO in 't Dorpshuus, aanvang 12.30 uur.

 
woensdag 13 en dinsdag 19 maart 2019
Herhalingsles reanimatie AED

Herhalingsles reanimatie/AED in 't Dorpshuus

 
woensdag 13 maart 2019
Wandelen KBO

Wandeling KBO, vertrek 9.00 uur bij 't Dorpshuus

 
dinsdag 26 maart 2019
Rondbrengen Goede Doelen enveloppen
 
zaterdag 30 maart 2019
Inzameling oud ijzer en oud papier

Zaterdagochtend op de Stippent. 

 
dinsdag/woensdag 2/3 april 2019
Ophalen Goede Doelen enveloppen
 
 

Organiseert u een activiteit in Ledeacker? Plaats 'm dan ook in deze agenda! Stuur een mailtje naar webmaster@dorpsvereniginghetleker.nl en uw evenement komt in deze kalender te staan.