Foto's 2018
Alle albums » Opening kapel 9 september 2018Zoeken Tags

Inwijding Catharinakapel

Tientallen inwoners en oud-inwoners waren naar het kerkplein gekomen. Pastoor van der Sluis heeft de kapel ingezegend en de bijna 99-jarige Zr. Albertha Bardoel is als eerste over de rode loper gegaan om de deur te openen. De 6-jarige Suus Rongen heeft de eerste brandende kaars bij Maria gebracht. Ondertussen klonk het Ave Maria gezongen door Dorthy Hoenselaar-Peters. Tot slot heeft meester-verteller Martien Mahler drie legendes van Catharina verteld.

Toen de Catharinakerk bijna drie jaar geleden haar deuren sloot, moest Ledeacker het zonder kerkgebouw stellen. Een actieve werkgroep ging meteen aan de slag met tekeningen en schetsen om de sacristie om te vormen tot een kapel die vanaf het kerkhof toegankelijk zou zijn. Dat was geen gelukkige locatie. Eind vorig jaar kwam het voorstel de kapel in te richten achter in de gesloten kerk. "We waren erg blij met deze optie en gingen vlot van start om een en ander te kunnen realiseren. Het was meteen duidelijk dat de kapel zou komen in de achterste koepel van de zijbeuk links", laat de werkgroep weten.

Dankwoord Frans van Spreeuwel

DANK wil ik uitspreken aan die mensen die zich hebben ingezet om de kapel te realiseren zoals die nu geworden is in de kerk van het Leker. Oprecht verrast was ik toen ik de kapel bezocht enige dagen na de opening. Tijdens de opening kon ik er jammer genoeg niet bij zijn vanwege gezondheidsperikelen, maar onder heel veel dank had ik eerder al een uitnodiging ontvangen.
Onder de indruk was ik vanwege de uiterst fraaie verbouwing en inrichting van die kapel. Er is heel veel werk verricht en met succes! Meer dan mijn oprechte complimenten aan de leden van de werkgroep en al diegenen, die actief betrokken zijn geweest om deze kapel, tot wat het nu geworden is, te realiseren.
Het kruisbeeld, wat ik natuurlijk goed terug kende vanuit de kerk en dat geldt tevens voor het Catharina beeld aan de muur... en het centrale beeld van Maria met kind. Dat sprak mij meteen aan juist vanwege voor mij de "sobere" stijl en fijn gevoelige uitstraling... not overdone, maar in alle bescheidenheid helemaal mooi en goed in mijn ogen.
De inrichting met enkele bidstoelen en bank en de mogelijkheid om een kaarsje te ontsteken... werkelijk aan alles is gedacht. Een fraai afsluitend hek... in een woord: geweldig!
Ook dit laat weer eens zien hoe levendig en vitaal de inzet van mensen zijn kan. En zo heb ik eerder het Leker leren kennen en ervaren. Ook het Leker heeft een warm plekje in mijn hart behouden en dat kan ik nu nog eens even laten weten middels de mooie, nieuwe kapel. Alle goeds!

Fr. van Spreeuwel, oud-pastoor

dinsdag 19 februari 2019
Info-avond domotica

Informatie over domotica, met name over de mogelijkheden van het systeem "AltijdThuis". Met dit systeem heeft u de mogelijkheid om uzelf, buren of andere bekenden te alarmeren als dat nodig is. Presentator Piet Bekenkamp laat diverse apparaten zien die voor ouderen, die lang thuls blljven wonen maar wel toezicht nodig hebben, belangrijk kunnen zijn. Deze avond is met name bedoeld voor mantelzorgontvangers en -gevers. De info-avond in 't Dorpshuus begint om 20.30 uur.

zaterdag 23 februari 2019
Inzameling oud ijzer en oud papier

Zaterdagochtend op de Stippent.

zaterdag 23 februari 2019
Bonte Avond

Bonte Avond carnavalsvereniging De Hanen in partycentrum Nabat, aanvang 20:00u.

zaterdag 2 maart 2019
Boerenbruiloft

Boerenbruiloft carnavalsvereniging De Hanen in 't Dorpshuus, aanvang 20:00u.

zondag 3 maart 2019
Optocht en matinee

Carnavalsoptocht Sint Anthonis vanaf 14:00u. Loopgroepen, paren of enkelingen kunnen zich opgeven bij het secretariaat van CV De Hanen vóór 23 februari. Voor de Lekerse deelnemers aan de optocht is er een extra beloning. Na afloop start het matinee in 't Dorpshuus.

maandag 4 maart 2019
Lekerse Avond

Lekerse Avond in 't Dorpshuus inclusief bierpulschuiven en meer vermakelijk entertainment. Aanmelden voor het bierpulschuiven van teams van 3 personen is mogelijk bij CV De Hanen. Aan het winnende team en aan het origineelst verklede team worden prijzen uitgereikt. Aanvang 20:00u.

dinsdag 5 maart 2019
Kuukenbal

Kuukenbal van CV De Hanen. Aanvang 14:00u

woensdag 6 maart 2019
Kienen KBO

Kienen KBO in 't Dorpshuus, aanvang 14.00 uur

vrijdag 8 maart 2019
Aanplantdag speel/ontmoetingsplek

Het is de bedoeling dat de speel- en ontmoetingsplek op Den Berk mooi wordt aangeplant. Vrijdag 8 maart willen we alle Lekerse hulp vragen om te komen helpen met het aanplanten. Vanaf 8:45 uur tot +/- 12:30 uur.

zondag 10 maart 2019
Eten KBO

Gezamenlijk eten KBO in 't Dorpshuus, aanvang 12.30 uur.

woensdag 13 en dinsdag 19 maart 2019
Herhalingsles reanimatie AED

Herhalingsles reanimatie/AED in 't Dorpshuus

woensdag 13 maart 2019
Wandelen KBO

Wandeling KBO, vertrek 9.00 uur bij 't Dorpshuus

dinsdag 26 maart 2019
Rondbrengen Goede Doelen enveloppen

zaterdag 30 maart 2019
Inzameling oud ijzer en oud papier

Zaterdagochtend op de Stippent.

dinsdag/woensdag 2/3 april 2019
Ophalen Goede Doelen enveloppen